Binnenkijken in de camion van Janick

Binnenkijken in de camion van Janick

Als vrachtwagenchauffeur spenderen we heel wat tijd in onze camion. Het is dan ook een beetje onze eigen plek, onze tweede thuis. We keken binnen in de camion van Janick, vrachtwagenchauffeur bij Comfort Energy en Held van de Weg.

Tralala

Ook al is zijn camion zijn tweede thuis, toch houdt Janick het graag sober. “Ik heb mijn camion wel niet echt ingekleed. Ik heb niet veel tralala nodig, het moet geen kermisattractie worden.”

Geen frigoboxtoerist

“Mijn rugzak heb ik altijd mee. Daar steekt een Turks Oog in, als geluksbrenger. Voor de rest steken er mijn papieren, eten en drinken in. Sommigen nemen een frigobox mee, ik mijn rugzak. Ieder zijn ding hé. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven. Veel snoepjes zal je dus niet vinden in mijn rugzak. Maar wel veel bruiswater. Dat is gezond en houdt me fris op de weg.”

“Ik heb niet veel tralala nodig”

Alleskunner

“Onze camions bij Comfort Energy zijn allemaal uitgerust met een CarCube, onze boord- computer. Daar kunnen we eigenlijk praktisch alles mee. Het is niet alleen een GPS, we kunnen ermee bellen, de rij- en rusttijden bekijken… En facturen afdrukken, want we hebben ook een miniprinter in de cabine staan. Op de CarCube kunnen we alle leveringen bekijken en geven we ook in wanneer een levering is afgehandeld.

Dan volgen er altijd nog wat vragen zoals ‘Hoeveel heb je geleverd? Waar lag de mazout- tank?’ Zo kunnen Geert of Wouter, onze planners, dat meenemen voor de volgende leveringen en kunnen ze ook opvolgen hoeveel liter we nog in onze camion hebben, en of we eventueel een extra klant aankunnen.”

Meten is weten

Maar daar blijft het niet bij qua elektronische snufjes in de camion. “We hebben ook altijd een elektronische sonde mee, die ervoor zorgt dat we niet te veel mazoutolie tanken en de tank laten overlopen.

Dankzij de sonde stopt de camion vanzelf met tanken wanneer het maximum bereikt is. Want soms is het bijna blind leveren, omdat we niet goed bij de tank geraken. En dan moeten we volledig vertrouwen op die sonde. Gelukkig werkt dat systeem dus wel goed.”

Tachograaf en andere snufjes

“Omdat het verplicht is, hebben we ook een tachograaf in de cabine. Dat meet de rijtijden en snelheid van de camion. Maar eigenlijk kunnen we dat ook met onze CarCube. Aan de buitenkant van de camion vind je ook nog het telwerk, waarop de liters komen die we leveren bij de klant.
We maken daar altijd een printje van, als bewijs voor de klant. Het valt een beetje te vergelijken met de meter aan het tankstation.”

© 2020 Comfort Energy
- Privacyverklaring