Blijf fris en alert onderweg : 10 tips

Blijf fris en alert onderweg : 10 tips

Veel kilometers voor de boeg? Dan ben je graag goed voorbereid! Ook al ben je fris aan het begin van de rit, de kans bestaat dat de vermoeidheid toeslaat. Maar je muziek keihard zetten, sloten koffie drinken en met het raam open rijden? Het zijn misschien niet de beste manieren om alert en fit te blijven. Wij geven je tien tips die je veilig en fris door een lange rit loodsen.

1. Vertrek fit

Best heb je de twee nachten voor je vertrek goed en lang geslapen. Zet die Champions League match dus voor één keer al af tijdens de rust!

2. Eet niet te zwaar, maar ook niet te weinig

Want je hebt een goede dosis energie nodig, anders ga je je slap voelen. Kies eerder voor een maaltijd met veel groentjes en kip dan voor een large McMenu met extra chicken nuggets.

3. Zorg voor kleine tussendoortjes

Regelmatig tussendoortjes eten zorgt ervoor dat je aandacht minder snel verslapt en het geeft je energie. Kies wel voor iets gezond zoals een granenreep of fruit. Sorry, niet steeds chips en chocolade.

4. Kauw op kauwgom

Door te kauwen op een kauwgom moet je minder geeuwen en voel je je minder vermoeid. De frisse smaak in je mond zorgt ook meteen voor een algemeen frisser gevoel.

5. Stop meteen als je moe bent

Worden je oogleden zwaar en moet je vaak geeuwen? Hoog tijd voor een dutje! Zet je vracht- wagen aan de kant en doe een powernap van 15 à 20 minuten. Wedden dat je je erna weer frisser voelt?

6. Keep it cool

Of het nu zomer of winter is, je houdt je cabine best zo koel mogelijk. In de zomer ben je blij met je airco, terwijl een dikke trui in de winter beter is dan die slaapverwekkende, warme blazers in je gezicht.

7. Drink regelmatig

Hou je lichaam fris en gezond en drink genoeg water. Beetje saai? Wissel dan af met verse fruitsappen of water met een smaakje, die geven je extra suikers en energie.

8. Kijk verder dan je neus lang is

Kijk verder dan die wagen net voor je en merk gevaarlijke situaties op tijd op. Zo vermijd je drama’s, piepende remmen en okselvijvers.

"Heb je moeite om steeds dezelfde snelheid aan te houden? Dan is het tijd voor een pauze"

9. Probeer je snelheid aan te houden

Door steeds dezelfde snelheid aan te houden, kunnen wagens rondom jou je ook beter inschatten en ben je meer gefocust. Lukt je dit niet meer? Dan pauzeer je beter even.

10. Kijk alle richtingen uit

Kijk alle richtingen uit, net zoals wanneer je op een druk terras de ober zoekt om een pintje te bestellen. Probeer in het ideale geval elke vier seconden in één van je spiegels te kijken voor een goed overzicht.

Veilige reis!

© 2020 Comfort Energy
- Privacyverklaring