Highway to health

Highway to health

Lang onderweg? Dan durft je maag al eens te grommelen. Maar wat snack jij tussendoor? De kans is groot dat het iets ongezond is, toch? Chips, koeken, frieten uit het wegrestaurant of een croissantje bij de koffie… Het is ook zo moeilijk om hier nee tegen te zeggen. We geven je graag een aantal gezondere en bijna-even-lekkere alternatieven.

Noten

In de supermarkt vind je notenmengelingen die je gemakkelijk kan meenemen onderweg. Of als je de smaak te pakken krijgt: maak zelf een mix van je favoriete nootsoorten zoals amandelen, cashewnoten, walnoten en pistachenoten. Maar let op, een handvol noten per dag is genoeg. Want al zijn ze gezond, ze bevatten ook veel calorieën. En nee, gezouten nootjes zijn sowieso niet gezond.

Rauwkost

Lekker als tussendoortje of bij je boterhammen ‘s middags: gesneden groentjes. Snij op voorhand komkommer, wortel of paprika in reepjes voor een gezond hapje. Of maak het je gemakkelijk en kies voor kerstomaatjes, snackkomkommers en babywortels. Daar heb je op voorhand geen werk aan.

Fruit

Eigenlijk is elke fruitsoort de ideale snack voor onderweg. Snijd je fruit op voorhand of kies voor ‘gemakkelijk’ fruit zoals bessen, frambozen en druiven. Ook gedroogd fruit – denk maar aan rozijnen en abrikozen – zijn lekker en gezond. Kersensnoepjes tellen dan weer niet, sorry.

"Kerstomaatjes, snackkomkommers en babywortels zijn handig én vragen geen voorbereiding"

Water

Veel water drinken, het is superbelangrijk én gezond. Ook onderweg hoort water je beste vriend te zijn. En niet koffie of cola. Maar vind je water ontzettend saai? Voeg er dan eens een smaakje aan toe, bijvoorbeeld met muntblaadjes en citroenschijfjes. Dat komt al eerder in de buurt van een frisse mojito!

Wraps

Een zelfgemaakte wrap is de perfecte lunch. Of je die nu zelf maakt, of laat maken door je vriendin, vrouw of moeder… Dat laten we aan jou over. Vul ze met je favoriete gezonde ingrediënten zoals kip, salade, avocado, zongedroogde tomaatjes… Net iets gezonder dan zo’n wit smoske waar de mayonaise tussenuit druipt.

Snackrepen

Leg die chocoladekoeken, wafels en speculaasjes maar terug in de kast, en ga in de plaats voor een gezonde snackreep of havermoutkoek. Die maak je zelf of koop je in de supermarkt of natuurwinkel. Smaakt zeker zo goed als al dat snoepgoed!

© 2020 Comfort Energy
- Privacyverklaring