Vrachtwagenchauffeurs in de schijnwerpers

Vrachtwagenchauffeurs in de schijnwerpers

Comfort Energy wil vrachtwagenchauffeurs eren als Helden van de Weg. Martijn, HR-manager van Comfort Energy, legt graag uit waarom. “Onze chauffeurs staan iedere dag paraat. En daarvoor mogen ze gerust eens in de schijnwerpers gezet worden.”

Vrachtwagenchauffeur is een zeldzaam beroep geworden. “Dat heeft onder andere te maken met het behalen van het C-rijbewijs. Vroeger kon dat gratis, maar nu kost dat geld én tijd. En je moet er een speciale opleiding voor volgen,” verduidelijkt Martijn. Daardoor wagen steeds minder mensen zich eraan. Terwijl vracht- wagenchauffeur net een ontzettend leuk beroep is, vraag het hier maar eens na.”

Maar niet alleen daarom wil Comfort Energy zijn vrachtwagenchauffeurs in de kijker zetten. “In feite zijn onze chauffeurs onze ambassadeurs, want zij zijn het die onze klanten dag in dag uit met een glimlach te woord staan. En daarvoor mogen ze ook wel eens op een voetstuk geplaatst worden.”

Het DNA van een Held van de Weg

Wat maakt van een Comfort Energy-chauffeur een echte Held van de Weg? “Hij doet dat tikkeltje extra en houdt altijd rekening met de klant. Een oprechte goeiedag en een gemeende glimlach kosten niets. Hij trekt de mazoutslang van zijn vrachtwagen niet nonchalant door het rozenperkje van mevrouw, maar leidt die er netjes rond. En hij blijft altijd vriendelijk.”

"Een echte Held van de Weg is een doorzetter met een gemeende glimlach op het gezicht"

Een Held van de Weg is ook collegiaal en slaat graag een babbeltje met andere Helden. “Er hangt hier een goede sfeer. Op koude dagen huren we al eens een soepkraam, in de zomer dan weer een ijskar. Of een hamburgerkraam, die doet het altijd goed.” Helden zijn ook doorbijters en weten hoe om te gaan met moeilijke situaties. Zowel op klantenbezoek als op de weg.

Een vrachtwagen is geen monster

Want helaas zijn vrachtwagenchauffeurs voor velen vaak het tegenovergestelde van een held. “De vrachtwagen wordt onterecht beschouwd als hét monster van de weg. Als er iets gebeurt, dan is het in de volksmond al snel weer de vrachtwagen geweest. Mensen lijken gewoon te vergeten dat een vrachtwagen niet zo wendbaar is als een gewone wagen. Dat zorgt ervoor dat onze, en natuurlijk ook andere, vrachtwagen- chauffeurs vaak ongewild in moeilijke situaties terechtkomen. Dat vrachtwagens gevaarlijk zijn en chauffeurs waaghalzen, is dan ook een grote misvatting die we met deze campagne graag de wereld willen uit helpen.”

Opleidingen

Nieuwe chauffeurs bij Comfort Energy?

Die worden de eerste drie weken intensief  begeleid door een coach. Dat gaat over de praktijk: onze vrachtwagens, de boordcomputer, de leveringen…

De commerciële of logistieke coach zorgt dan weer voor de theorie: hoe omgaan met ontevreden klanten, hoe een lading verzekeren…

Of we kiezen voor een combinatie van de twee. Dat doen we ook voor onze vaste chauffeurs. Zo deden we vorig jaar een slipcursus.

© 2020 Comfort Energy
- Privacyverklaring